Måske får du ny årsopgørelse

Der er sket en teknisk fejl, som gør, at flere af både vores og andre bankers kunder oplever fejl i deres årsopgørelse for 2022 fra SKAT – eller forsinkelse af den. Det drejer sig særligt om et antal investeringskunder og nogle af de kunder, der har indfriet/oprettet realkreditlån i 2022.
Fejlen skyldes en uoverensstemmelse mellem de oplysninger, den Værdipapircentralen, SKAT og vores datacentral har om visse værdipapir- og obligationshandler.
Gælder det for dig?
Hvis din årsopgørelse er forsinket eller omfattet af fejl, forventes du at have adgang til en ny årsopgørelse i starten af april. Du modtager et brev, hvis der efter 1. marts 2023 er foretaget nye indberetninger til SKAT, og du dermed får dannet en ny årsopgørelse .
Opdager du fejl i din årsopgørelse, så undlad at rette. Det kommer nemlig til at ske automatisk. Har du allerede rettet, er det intet problem. De rigtige oplysninger vil blive korrekt indberettet.
Står du til at få mange penge tilbage i skat, så vent lidt med at bruge dem. Det vil være ærgerligt, hvis årsopgørelsen ændrer sig markant i negativ retning, og pengene allerede er brugt.