Mere frihed på dit afdragsfrie lån med fast rente i Totalkredit

 Fra 1. juli bliver fastforrentede lån med 10 års afdragsfrihed fleksible. Hvis du kan godkendes til det, vil det nemlig være muligt at slå afdragsfriheden til og fra, i løbet af den tid du har lånet, så du løbende kan tilpasse lånet til dit behov.

Afdragsfrihed giver mere plads i privatøkonomien til at afdrage på anden gæld eller i en periode af ens liv, hvor udgifterne måske er lidt større, fordi familien bliver udvidet med et barn. Men det er sjældent, at man lige præcis i 10 sammenhængende afdragsfrie år, har brug for øget økonomisk manøvredygtighed.

Derfor tilbyder vi på dit lån i Totalkredit muligheden for at slå afdragsfriheden til og fra på låntypen med 10 års afdragsfrihed.

Fleksibilitet er godt i en uforudsigelig verden

Der kan ske meget i ens liv, der ændrer på privatøkonomien og dermed ændrer behovet for afdragsfrihed på realkreditlånet. Det er ikke alle, der kan forudsige, at ændringerne sker, eller hvornår de sker. Det er nok i virkeligheden de færreste. Og derfor kan det være en fordel at kunne ændre på sit lån.

Nogle regner måske med snart at få børn, hvor der er en del nye udgifter især i de tidlige år. Her kan det være en fordel at starte med at afdrage, indtil familieforøgelsen kommer. Når de øgede udgifter så kommer, fx til at købe en større bil, kan man tale med sit pengeinstitut om at slå afdragsfriheden til og så fokusere på at betale af på billånet, der typisk er dyrere.

Det kan også være, at man som udgangspunkt har afdragsfrihed på sit lån. Du betaler måske af på anden og dyrere gæld. På et tidspunkt er den dyrere gæld betalt ud, eller du får et bedre betalt job og dermed mere rum i din privatøkonomi. I den situation vil nogle måske gerne bruge den ekstra luft i budgettet til at komme i gang med at afdrage på realkreditgælden.

Det er en fordel, at du kan slå afdragsfriheden fra, når du ikke har brug for den. Når du gør det, betaler du nemlig løbende mindre for lånet, fordi gælden falder. Desuden falder bidragssatsen, når du begynder at betale afdrag, ligesom den automatisk stiger, hvis du vælger afdragsfrihed til igen.

Tal med din rådgiver

Du kan ændre på afdragsfriheden hvert kvartal med to måneders varsel og mod at betale et gebyr. Det kræver dog, at vi i Sparekassen godkender ændringen af dit lån og din økonomi. Er værdien på dit hus eksempelvis faldet, så din gæld er meget stor i forhold til husets værdi på boligmarkedet, kan det være nødvendigt at fortsætte med at afdrage i en periode.

Til gengæld kan afdragsfrihed være en fordel, hvis du har plads i økonomien og fx i en periode ønsker at spare mere op til pension eller renovere din bolig.

Det er derfor en god ide at kontakte din rådgiver i Sparekassen og tale dine muligheder godt igennem. Det gælder, uanset om du allerede har et lån med 10 års afdragsfrihed eller overvejer, om lånet er noget for dig.