Sparekassens historie

Sparekassen Bredebro og dens afdelinger står i dag som et bundsolidt pengeinstitut med dybe rødder.

Det har dog ikke altid været lige let. Der har været både udfordringer og vanskelige tider. På den måde adskiller Sparekassen sig ikke ret meget fra alle andre – både virksomheder og mennesker. Men til trods for tider med vanskelige forhold for både kunder og resten af samfundet, virker Sparekassen næsten mere ungdommelig og vækstorienteret end nogensinde før.
Sparekassen Bredebro blev stiftet i 1875. Dengang var Bredebro en del af Tyskland, og det oprindelige navn var derfor: ’Spar- und Leihkasse für Bredebro und Umgebung’. Herefter tog tingene for alvor fart. I nabobyerne skød andre pengeinstitutter op i takt med behovet for finansiering af primært landbrug og håndværk. I 1899 blev Ballum Sparekasse stiftet, og i 1924 havde Visby to sparekasser, der blev lagt sammen til Visby Sparekasse.

I 1964 fandt Ballum og Bredebro sammen i fusionen mellem Ballum Sparekasse og Brede Sogn- Spare- og Lånekasse. Navnet blev Bredebro - Ballum Sparekasse frem til 1971, hvor Visby Sparekasse kom til, og det endelige navn blev Sparekassen Bredebro.

Fra sidst i 1970’erne begyndte Sparekassen for alvor at vokse i takt med det danske samfunds store økonomiske opsving. For Sparekassen medførte det, at opgaverne hurtigt tog til. Det betød flere medarbejdere og en række om- og tilbygninger af de eksisterende bygninger. Således blev der i 2002 lavet en helt ny bygning til de eksisterende lokaler i Storegade 25 i Bredebro.

I 2001 etablerede vi Tønderafdelingen under navnet Tønder Sparekasse. I juni 2007 blev afdelingen flyttet til Vestergade 16. Her har vi købt og total istandsat ejendommen, der oprindelig blev bygget til Kjøbenhavns Handelsbank. I 2003 etablerede vi Skærbækafdelingen under navnet Skærbæk Sparekasse, og i 2007 udvidede vi yderligere med en ny afdeling i Toftlund under navnet Sparekassen Toftlund.

I slutningen af 2008 blev afdelingerne i Toftlund, Ballum og Visby lagt sammen med hovedkontoret i Bredebro. I Ballum har du mulighed for at benytte vores pengeautomat hos Min Købmand, ligesom i Visby, hvor vi også har en automat hos Min Købmand. I Skærbæk Sparekasse blev pladsen efterhånden for trang, og vi valgte derfor at udbygge lokalerne med ca. 100 m2 samt at renovere de eksisterende lokaler. Vi påbegyndte arbejdet i 2010, og allerede i sommeren 2011 kunne vi indvie vores nye lokaler.

I 2015 kunne Sparekassen fejre 140 års jubilæum.

I slutningen af 2019 udvidede vi efter utallige opfordringer fra lokalsamfundet i Toftlund igen med en ny afdeling i Toftlund under navnet Sparekassen Toftlund.

Afdelingen blev placeret i midlertidige lokaler på Søndertorv, indtil vi 1. oktober 2021 kunne flytte i nye lokaler i butikstorvet ved SuperBrugsen.

3. oktober 2022 var en milepæl for Sparekassen. Her overtog vi afdelingerne i Tinglev og Løgumkloster fra Vestjysk Bank. De fortsætter hos os under navnene Tinglev Sparekasse og Løgumkloster Sparekasse

Sparekassen Bredebro og vores afdelinger står således som en stærk og levende aktør i det vestlige Sønderjylland.