Pension for erhvervsdrivende

 

For mange selvstændig erhvervsdrivende, herunder landmænd, er virksomheden lig med pensionsopsparingen. Det kan dog være en uheldig sammensætning, fordi det kan være forbundet med stor risiko på sigt. Særligt hvis du kigger på, hvor hurtigt verden kan ændre sig. Det kan fx være at virksomheden/jorden ikke kan sælges til den pris, du regner med, den dag du ønsker at stoppe med at arbejde. Det kan derfor være fornuftigt at supplere opsparingen i virksomheden eller landbruget med en pensionsopsparing, der sikrer din økonomi – både nu og senere. På den måde fjerner du usikkerheden og sikrer økonomisk tryghed.

Ophørspension

Hvis du er fyldt 55 år og opfylder gældende krav, når du sælger din virksomhed, kan du investere avancen fra salget i en ophørspension – og dermed får du gunstige fradragsvilkår.

Du kan sætte den skattepligtige avance fra salget af din virksomhed ind på en ophørspension.

En ophørspension kan oprettes som en ratepension eller livrente, men – modsat en traditionel ratepension – har du nogle andre muligheder i forbindelse med indskud og udbetaling, og den sidste rate kan komme til udbetaling, efter du er fyldt 85 år.

Ophørspension giver selvstændige, der måske ikke har planlagt ejerskiftet over meget lang tid, en god mulighed for at spare op.    

Lyder det som noget for dig? Så kontakt os, og lad os sammen finde ud af, hvordan vi kan hjælpe dig.

Pension for selvstændige

Som selvstændig erhvervsdrivende skal du selv sørge for din pensionsopsparing. Derudover skal du også sikre, at du har de rigtige forsikringsdækninger. Det vil vi gerne hjælpe dig med her i Sparekassen Bredebro!

Du kender det helt sikkert: Der vil altid være nogle år, der er bedre end andre. Derfor har du særlige lovbestemte muligheder for at spare mere op end almindelige lønmodtagere.

Ud over de almindelige pensionsordninger, som alle kan oprette, har du som selvstændig mulighed for at indbetale 30% af dit regulerede overskud - før renter på en livrente. (30%-ordningen).

 

  • Jens Lykke Møller
    Afdelingsdirektør - økonomi, IT og interne processer
    Telefon: 73 71 07 48 E-mail: jlm@sparbredebro.dk